BATMAN / BEŞİRİ - Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Adres
Mehmet Yatkın Mah. Cumhuriyet Cad. Beşiri İnpınar Köyü Yolu Eski Tekel Binaları Beşiri/BATMAN
Vizyon
Dünyadaki bilimsel ve mesleki teknoloji ile gelişmeleri takip edip, uygulayan, kendi kültürel mirasını özümsemiş, ülke ve aile ekonomisine maddi kaynaklar oluşturan, tasarlayan ve üreten, özgüven ve kişilik sahibi bireylerin yetiştiği Beşiri Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ni oluşturmak.
Misyon
Beşiri Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak bizler; Milli Eğitimin genel amaçları doğrultusunda gelişime açık, toplumsal sorumluluk bilinci olan, ülke ekonomisi ile sosyal-kültürel değişime katkıda bulunma bilinci taşıyan, işgücü açısından sanayinin ve hizmet sektörünün ihtiyacına göre mesleki bilgi ve becerilerle donanmış, girişimci, kişilikli ve özgüven sahibi nesiller yetiştirmek için varız.
Başarılar
Okulumuz 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açıldığından, ulusal ve uluslararası başarılara imza atmak için hazırlıklarını sürdürmektedir.
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Pazartesi-Salı: 08.00-15.20 Çarşamba-Perşembe-Cuma:08.00-14.30
Kalorifer
ADSL (4 Mbit)
0 - -
Ulaşım
Beşiri’ye ulaşım; Batman’dan ilçeye geliş için Batman Belediyesi Hizmet Binası’nın arkasından hareket eden Beşiri Belediyesine ait araçlar ile gelinebilmektedir.
Yerleşim Yeri
Beşiri 889 km2’ lik alanıyla Batman’ ın Doğusunda yer almakta olup, Garzan çayına paralel uzanmaktadır. İlçemiz, doğusunda Siirt İli Kurtalan ilçesi, Kuzeyinde Kozluk ilçesi, Güneyinde Hasankeyf ilçesi, Batısında Batman ile çevrilidir. Son Nüfus sayımına göre İlçemizin Merkez Nüfusu 8829, Belde ve köy nüfusu toplamı 23453 olup, toplam nüfus 32.282 dir. Bu Nüfusun %51’ ini erkek Nüfus, %49’ unu ise kadın Nüfus teşkil etmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Beşiri Batman’a en yakın ilçe konumunda olup, uzaklığı 18 km’dir. İlçe merkezinin okulumuza uzaklığı ise, 500 metre mesafesindedir.